Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В державних нотаріальних конторах обмежено прийом громадян та запроваджено чергування

У зв’язку зі складною епідеміологічною ситуацією в країні, в державних нотаріальних конторах обмежено прийом громадян та запроваджено чергування. Про це повідомила Ольга Оніщук, заступниця Міністра юстиції України з питань державної реєстрації.
Ольга Оніщук

Як зазначила заступниця Міністра юстиції України, держава не може повноцінно функціонувати без діяльності органів нотаріату, адже саме нотаріат є одним із основних гарантів стабільної та ефективної системи захисту прав та законних інтересів громадян.

Нотаріуси безспірно вчиняють велику кількість нотаріальних дій, які в багатьох випадках є життєво необхідними, як для конкретної людини, так і для країни в цілому.

Це посвідчення правочину, заповіту, вжиття заходів щодо охорони спадкового майна, видача свідоцтва про право на спадщину, засвідчення справжності підпису на документах для виїзду за кордон хворих дітей тощо.

У зв’язку зі складною епідеміологічною ситуацією в країні, пов’язаною з поширенням хвороби COVID-19, з метою забезпечення роботи органів нотаріату, але недопущення скупчення людей у тих регіонах, де наразі встановлено «червоний» рівень епідемічної небезпеки, в державних нотаріальних конторах обмежено прийом громадян та запроваджено чергування.

Приватним нотаріусам Міністерством юстиції також рекомендовано обмежити прийом громадян.

Нотаріуси вчинятимуть невідкладні нотаріальні дії за попереднім записом громадян та перейдуть на дистанційні форми спілкування при наданні консультацій та роз’яснень щодо порядку вчинення нотаріальних дій.

Нотаріальні дії вчинятимуться з дотриманням рекомендацій Міністерства охорони здоров’я України та всіх необхідних профілактичних заходів.

Залишайтеся вдома! Бережіть здоров’я — своє і ваших близьких!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ