Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

В Держкіно повідомили про завершення виробництва фільму "Король України"

В прес-службі Держкіно повідомили про завершення виробництва українсько-австрійського фільму "Король України".

Кінокомпанія ʺТукан Продакшнʺ представила Держкіно завершений виробництвом повнометражний українсько-австрійський документальний фільм ʺКороль Україниʺ.

Проект стрічки став одним із переможців Десятого конкурсного відбору Держкіно. Сума державної фінансової підтримки склала 2 млн 88 тис. грн. (48% від загальної вартості виробництва картини). Режисерами та авторами сценарію фільму є Ґернот Штадлер та Бйорн Кьольц. З українського боку стрічку продюсують Юрій Кузьменко та Наталія Ковтун (компанія ʺТукан Продакшнʺ), з австрійського – Ґернот Штадлер (компанія ʺGS Film Productionʺ).

Фільм розповідає про таємне життя Вільгельма фон Габсбурґа, якого багато українців за життя називали Василем Вишиваним і бачили в ньому борця за незалежність нашої країни від комуністичної Росії. Представник династії Габсбургів, який під військовим мундиром носив вишиванку, відстоював ідентичність українського народу і мріяв стати вагомою політичною фігурою у долі України.

Зйомки картини проходили в Україні, Хорватії, Польщі та Австрії. Реліз стрічки в Україні запланований після фестивальної історії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ