Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Дрогобицькому районі перевірять якість водопостачання

Голови громад Дрогобиччини мають перевірити якість водопостачання на своїх територіях, - рішення районної комісії ТЕБ та НС

Районна комісія ТЕБ і НС прийняла рішення щодо необхідності забезпечення керівниками територіальних громад Дрогобицького району комісійних перевірок щодо дотримання санітарного законодавства підприємствам централізованого водопостачання. Йдеться про КП «Дрогобичводоканал», ТОВ «Трускавецьводоканал», КП «Володар».  Також перевірці підлягають об’єкти нецентралізованого водопостачання, тобто громадські колодязі, каптажі, кювети тощо,  які розміщені на території відповідної громади.

Це пов’язано із зростанням кількості хворих на інфекційні захворювання. Засідання районної комісії ТЕБ та НС відбулось у середу, 20 травня, під головуванням першого заступника начальника Дрогобицької районної військової адміністрації Романа Шлярпа.

Як повідомили у Дрогобицькому районному відділі Державної установи «Львівський обласний центр контролю  та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України», на Дрогобиччині динаміка інфекційних захворювань збільшилась у 7 разів. Лише цього року зареєстровано 158 випадків захворюваності, в той час як за аналогічний період минулого року 61. Найбільш ймовірним фактором інфікування при ротавірусній інфекції може бути водопровідна вода.

Фахівцями Центру регулярно проводиться моніторинг питної води, яку постачають в крани мешканців регіону ТОВ «Трускавецький водоканал» та КП «Дрогобичводоканал». За результатами моніторингових досліджень, водопровідна вода ТВО «Трускавецький водоканал» неодноразово не відповідала нормативним
вимогам за санітарно-гігієнічними та санітарно-мікробіологічними показниками.

Станом на сьогодні безпека питної води не є стабільною. Якість питної води у сільській місцевості та з окремих об’єктів нецентралізованого постачання також не відповідає вимогам щодо споживання, враховуючи завищену кількість нітратів.

До складу комісій з перевірки якості питної води мають бути залучені представники Дрогобицького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби, Дрогобицького  районного відділу ДУ «Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України»  та Дрогобицької районної  військової адміністрації. Відтак мають бути проведені відповідні лабораторні  дослідження.

Окрім цього, районна комісія ТЕБ та НС прийняла протокол зі вжиття заходів щодо ліквідації вогнищ горіння торфового поля поблизу одного з сіл Меденицької територіальної громади.

Як зазначив головний фахівець відділу цивільного захисту Дрогобицького районного управління Головного управління ДСНС України у Львівській області Сергій Юхновський, зафіксовано випадок горіння торф’яних полів на території площею 2 га, яка обслуговується приватними орендарями. Процес гасіння пожежі дещо ускладнений, тому поля продовжують тліти. До вирішення проблеми задіюють Дрогобицьку експлуатаційну дільницю БУВР річок Західного Буга та Сяну.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ