Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В е-деклараціях багатства у десять разів менше від реальних статків, - політолог

Справедливості щодо чиновників, які задекларували величезні статки, не буде, але Захід отримав додатковий важіль тиску. Про це сьогодні, 7 листопада, в коментарі Гал-інфо розповів політолог Віктор Небоженко.

За його словами, в українців слабка пам’ять, тому вони не державники. Пам’ять українцям почали повертати згадкою про Голодомор, потім Майданом, а тепер війна, коли в кожному українському селі є могили загиблих воїнів.

«Черговий удав сонним українцям завдав Порошенко, примусивши чиновників заповнювати е-декларації, яка у безсмертному вигляді зберігатиметься в Інтернеті. Електронне декларування показало, як еліта обікрала Україну і відповідно сформувалася ненависть до чиновників», - зазначив політолог.

Віктор Небоженко додав: «Е-декларація дає можливість з’єднувати бази даних з базами офшорів. Тільки досвідчені вказали в деклараціях офшорні рахунки, але таких не багато. Натомість фінансові розвідки Заходу нададуть всій цій історії новий спалах».

За словами політолога, це лише початок, а саме е-декларування стало подією рівня Майдану.

«Знову активізується все, що не зробила люстрація. З’являться і захисники таких казкових статків, і Робін Гуди, які грабуватимуть замки та роздаватимуть гроші бідним. Захід отримав разом із е-декларуванням засіб тиску на чиновників, і це добре, адже у нас, українців, такого засобу немає», - сказав він.

Як зазначив Віктор Небоженко, навіть незважаючи на всю величину задекларованих статків, готівки, нерухомості, автомобілів та іншого майна, – це ще далеко не все, чим володіють чиновники.

«Експерти нині сходяться на тому, що це далеко не все, чим володіють реально декларанти. Тобто задекларовано в десять разів менше від того, чим вони реально володіють. Однак вони самі, своїми ж руками написали собі вирок. Справедливості не буде, але задеклароване можна поєднувати з даними фінансових розвідок Заходу і отримувати цікаві результати», - додав політолог.

Він нагадав, що за 20 років з України вивезли близько 60 млрд доларів, і ніхто не знає куди вони поділися.

Фото - gordonua.com.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ