Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В Естонії проходять парламентські вибори

Сьогодні, 3 березня, проходить голосування на виборах до Рійгікогу (парламент Естонії), яке визначить склад естонського парламенту на наступні чотири роки. Про це повідомляє УНН з посиланням на ERR.

Голосування проходить сьогодні з 9:00 до 20:00 на 451 виборчій дільниці по всій країні. На відміну від попереднього голосування, у якому взяли участь майже 350 000 осіб, або 40% від загальної кількості виборців, у день виборів проголосувати можна тільки на виборчій дільниці за місцем проживання, пред'явивши паспорт. Підрахунок голосів почнеться відразу після закриття дільниць о 20:00.

У виборах в Рійгікогу беруть участь 10 партій: Консервативна народна партія Естонії (EKRE), Соціал-демократична партія (СДП), "Вітчизна" (Isamaa), Центристська партія, Партія реформ, "Зелені Естонії", "Естонія 200", Вільна партія, "Багатство життя" і Об'єднана ліва партія Естонії. Для попадання в Рійгікогу партія повинна отримати по країні не менше 5% голосів.

Крім того, до парламенту балотуються 15 незалежних кандидатів, хоча, як повідомляє видання, за всю історію Рійгікогу жодному безпартійному кандидату не вдавалося отримати особистий мандат.

У цілому боротьбу за 101 місце в парламенті ведуть 1099 чоловік (у 2015 році було 872 кандидати) у 12 виборчих округах.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ