Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Ірані під час протестів загинули щонайменше 1500 людей

Близько 1500 людей були вбиті під час протестів в Ірані, які розпочались 15 листопада. Серед жертв щонайменше 17 підлітків, 400 жінок, а також співробітники сил безпеки країни та поліція.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела в міністерстві внутрішніх справ Ірану, - інформує Громадське.

Дані про загиблих надали сили безпеки, морги та лікарні.

Видання також повідомило, що у листопаді після кількох днів протестів у різних частинах Ірану верховний духовний лідер країни Алі Хаменеї наказав органам влади та правоохоронцям зробити все можливе, аби мітинги припинились. Цей указ підтвердили Reuters три джерела, наближених до Хаменеї. Він нібито і спровокував масові вбивства.

Нагадаємо, що за даними правозахисної організації Amnesty International число жертв внаслідок протестів значно менше. Станом на 16 грудня повідомлялось про щонайменше 304 загиблих людини та тисячі поранених. Заарештовано було тисячі людей, включаючи дітей віком до 15 років.

Нагадаємо, акції протесту почалися 15 листопада у декількох іранських містах після того, як уряд країни вдвічі підвищив ціни на бензин і ввів квоти на роздрібний продаж палива. Протестувальники вимагали піти у відставку топ-чиновників країни.

21 листопада повідомлялось, що майже 80 мільйонів жителів Ірану четвертий день не мають доступу до інтернету. Це викликало занепокоєння у міжнародному середовищі. Як передає Reuters, того ж дня інтернет відновили в провінції Хормозган.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ