Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Івано-Франківську біля ялинки покажуть живу різдвяну шопку

9 січня в Івано-Франківську «живі скульптури» покажуть біля головної ялинки живу різдвяну шопку.

Про це повідомив Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків в етері місцевого радіо «Західний полюс», передає Укрінформ.

«Наші «живі скульптури» біля ялинки 9 січня покажуть живу шопку», - сказав Марцінків.

Він зауважив, що дійство відбуватиметься на Вічевому майдані, де різдвяна хода завершиться святковим концертом та виставкою шопок. За словами мера, тоді очікують побачити понад 300 різноманітних шопок, які принесуть учасники фестивалю «Коляда на Майзлях».

Марцінків також зазначив, що Івано-Франківська громада пишається тим, що має найкращі «живі скульптури», яких містяни та гості можуть побачити на різноманітних фестивалях та урочистостях.

Відомо, що «живі скульптури» в Івано-Франківську створює група Mime "IF", яку організували актори обласного муздрамтеатру. В їхньому доробку є естрадні номери пантоміми та понад 20 образів «живих статуй». Персонажі можуть бути як повністю нерухомими, так і «оживати», дивуючи складністю та чіткістю своїх рухів. Образи Mime «IF» неодноразово перемагали на професійних фестивалях в Україні та за кордоном.

Фестиваль «Коляда на Майзлях» відбудеться в Івано-Франківську з 9 до 14 січня. Очікується, що в ньому візьмуть участь понад 50 колективів з України та інших країн світу. Мета фестивалю – відродження та поширення різдвяних традицій, колядок, щедрівок та обмін творчим досвідом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ