Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Івано-Франківську відбудеться єпархіальний Собор УГКЦ

В Івано-Франківську 14 - 15 лютого відбудеться єпархіальний Собор «Богопосвячене життя в УГКЦ».

Про це повідомили УНІАН у прес-службі Івано-Франківської єпархії Української греко-католицької церкви.

Мета собору - поліпшення євангелізаційної роботи серед християн, пошук нових форм поширення Божого Слова, а також глибше ознайомлення громадян із спільнотами богопосвяченого життя в Івано-Франківській єпархії, розкриття значення служіння богопосвячених осіб у Церкві перед викликами сьогодення.

У соборі візьмуть участь єпископи, настоятелі та настоятельки всіх монастирів, чинів і згромаджень, що належать до Івано-Франківської єпархії, представники єпархіального духовенства й делегати від мирян.

Усі учасники засідань матимуть змогу ознайомитися з історією монашого чину й згромадження, дізнатися більше про діяльність монастирів.

За наданою інформацією, 31 серпня - 3 вересня 2011 року у Бразилії відбудеться V Сесія Патріаршого Собору «Про Богопосвячене життя в УГКЦ», в якій візьмуть участь також представники єпархій та екзархатів Української греко-католицької церкви. Тому в рамках підготовки до Патріаршого Собору, Владика Івано-Франківської єпархії УГКЦ Володимир Війтишин своєю владою скликав єпархіальний Собор Івано-Франківської Єпархії.

15 лютого у Катедральному Соборі св. Воскресіння о 10 годині відбудеться Архиєрейська Божественна літургія, в часі якої молитимуться за усіх богопосвячених осіб та за їх святе покликання. Проситимуть у Всевишнього ласки, численних та добрих діянь богопосвяченим особам за ради спасіння, зростання духовності народу. Наприкінці Літургії буде урочисто проголошено постанови та пропозиції єпархіального Собору на Патріарший Собор УГКЦ.

Собор – це найвищий дорадчий орган Єпископа, який скликається тоді, коли виникають особливі потреби та обставини духовного життя християн. У ньому беруть участь представники єпархіального управління, деканатів, священики та миряни.

Івано-Франківська єпархія УГКЦ на початок 2011 року нараховує 15 жіночих та 10 чоловічих домів богопосвячених осіб. У них чернечий подвиг звершує: 34 ієромонахи, 24 братів, 124 сестри, 3 кандидатів та 1 кандидатка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ