Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Карпатах затримали молдовських нелегалів, що прикидалися туристами

Прикордонники Чернівецького прикордонного загону затримали неподалік україно-румунського кордону групу молдовських «туристів», що незаконно подорожувала буковинськими Карпатами, – повідомила прес-служба Західного регіонального управління Держприкордонслужби України

 

19 січня прикордонний наряд відділу прикордонної служби «Селятин» (україно-румунський кордон, Чернівецька область Путильський район) поблизу хутора Галеча зупинив для перевірки легковий мікроавтобус марки «Мерседес-Віто» на українських реєстраційних номерах, яким керував громадянин України. В салоні автомобіля також перебували 7 громадян Молдови, з яких четверо мали при собі закордонні  та внутрішні паспорти а троє подорожували взагалі без документів. В подальшому було встановлено, що четверо громадян потрапили на територію Україну цілком законно через пункти пропуску, але в імміграційних картках зазначили, що прямують у приватних справах до Кіровограда, Чернівців та Могилів-Подільського. Яким чином у горах опинилися решта троє громадян Молдови без документів, наразі з’ясовують охоронці кордону.

 

Відносно всіх громадян  Молдови  порушено адміністративну справу  за ч.1 ст.203-1 КУпАП,  «Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні, затриманих в контрольованому прикордонному районі». Громадянину України доведеться відповідати за  статтею 206-1 КУпАП, «Незаконне перевезення іноземців та осіб без громадянства територією України».  Подальшу  долю  «туристів»  вирішить суд.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ