Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Командуванні Сухопутних військ обговорили питання створення Територіальних центрів комплектування

В Командуванні Сухопутних військ ЗС України відбулось засідання круглого столу, де обговорювалася подальша реалізація пілотного проекту щодо створення Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки на базі військових комісаріатів. Про це повідомила прес-служба Командування Сухопутних військ ЗС України.

У заході взяли участь представники Департаменту військової освіти, науки, соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України, Головного управління персоналу Генерального штабу ЗС України, Воєнно-наукового управління Генерального штабу ЗС України, Управління персоналу та оборонного планування Командування Сухопутних військ Збройних Сил України, начальники управлінь персоналу – заступники начальників штабів оперативних командувань та представники військових комісаріатів.

Начальник мобілізаційного відділу – заступник начальника управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ Збройних Сил України полковник Віктор Кузьмінський зазначив, що з 1 серпня по 31 грудня 2017 року на базі Чернігівського обласного військового комісаріату було проведено експеримент щодо створення Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, що стало першим пілотним проектом заміни діючих військкоматів.

– За результатами проведеного експерименту за підтримки обласних державних адміністрацій та Київської міської ради сплановано створення на базі військових комісаріатів Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки в новій організаційно-штатній структурі, впровадження ефективної системи обслуговування та надання сервісних послуг окремим верствам населення, - підкреслив полковник Віктор Кузьмінський.

Основні питання, які виносилися на обговорення – надання пропозицій до замислу подальших дій зі створення центрів та термін проведення цих заходів, впровадження перспективної організаційно-штатної структури та обґрунтування необхідності підрозділів Територіальних центрів та їх чисельності з урахуванням покладених завдань і функцій.

Окрім того, окремо виносилося питання щодо порядку фінансового забезпечення для обладнання будівель Територіальних центрів.

Створення на базі військових комісаріатів Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки сприятиме забезпеченню прозорості в системі надання послуг військовозобов’язаним, резервістам, військовослужбовцям, ветеранам війни та військової служби, пенсіонерам з числа військовослужбовців Збройних Сил України та членам їх сімей, удосконаленню порядку комплектування військ особовим складом та організації оборонно-мобілізаційної роботи.

Під час другої частини засідання круглого столу начальник управління персоналу – заступник начальника штабу Командування Сухопутних військ Збройних Сил України полковник Геннадій Долгашов підбив підсумки заходу та наголосив на важливості своєчасності, повноти та якості виконання визначених завдань.

- 2018 рік – це рік систематизації роботи військових комісаріатів, – наголосив полковник Геннадій Долгашов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ