Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

В Києві обговорили роботу Фонду енергоефективності

Сьогодні 30 жовтня у Києві відбувся круглий-стіл щодо впровадження у 2019 році політики енергомодернізації та енергоефективності. Про це проінформували у прес-центрі Службі Віце-прем'єр-міністра України.

Круглий стіл організованого Комітетом ВРУ з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.

Вкрай важливо забезпечити принцип прозорості в діяльності Фонду енергоефективності. Всі нормативно-правові документи, рішення щодо процедур та пакетів послуг, які будуть надаватись ОСББ і багатоповерховому сектору Фондом енергоефективності, прийматиме сформована у листопаді наглядова рада Фонду. За маршрутним планом, який ми прописали з міжнародними партнерами, запуск Фонду очікується в І кварталі 2019 року.

«Ми вже спрямували 1,5 млрд грн до статутного капіталу Фонду, і 3 млрд грн надали міжнародні партнери. Вже у I кварталі 2019 року, за попередньою домовленістю з Представництвом ЄС, ми маємо відпрацювати і показати пілотний проект, яким чином фінансуватимуться готові продукти для ОСББ. В подальшому буде відпрацьовано юридичну процедуру з державними банками, які виступатимуть фронт-офісами в роботі ОСББ і Фонду енергоефективності», - наголосив Геннадій Зубко.

Урядовець підкреслив, що IFC і Світовий банк вже напрацювали методичний посібник, який є своєрідною покроковою маршрутною картою для ОСББ щодо роботи з Фондом енергоефективності.

Що ж до збільшення фінансування програми «теплі кредити» до 1 млрд грн, то, на думку Геннадія Зубка – це питання більше стосується політичної волі Парламенту, який має внести відповідну пропозицію на голосування. Це вкотре доведе його підтримку курсу енергоефективності країни.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ