Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Мінагрополітики з 1 серпня розпочинає роботу Офіс підтримки реформ

З 1 серпня при Міністерстві аграрної політики та продовольства України розпочне свою роботу Офіс підтримки реформ. Про це повідомив Міністр агрополітики Тарас Кутовий під час засідання Громадської Ради при відомстві, передає прес-служба відомства.

"1 серпня починає роботу офіс реформ при Мінагрополітики (Reform Support team). До складу офісу увійдуть 30 реформаторів, які допомагатимуть проводити зміни у відомстві. Сьогодні це п'ятірка, яка вже пройшла відкритий конкурс та подальшу співбесіду в Європейській комісії. Повний склад сформуємо до вересня», - повідомив міністр.

Офіс підтримки реформ при Міністерстві аграрної політики та продовольства створено за підтримки іноземних донорів та представників ЄС. Усі необхідні документи для цього процесу уже підписані.

Головним завданням Офісу є координація розробки і підвищення ефективності законодавчих проектів. Також серед завдань Офісу - підтримка впровадження реформ у аграрній галузі керуючись найкращим міжнародним досвідом. Основна мета -  поступове наближення до законодавства ЄС.

Перші 5 представників Офісу вже пройшли за трьома етапами конкурсного відбору, який організовано Єврокомісією - це відбір резюме, оцінювання та співбесіда.

Офіс реформ стане майданчиком для діалогу з громадськістю, представниками бізнесу, органами державної влади, донорами та міжнародними організаціями з обговорення ходу реформ у аграрній галузі.

«Залучення представників вітчизняних та іноземних підприємств, фахівців та донорів до спільного покращення галузі – це головна мета для створеного технічного Офісу. Ми маємо вести відкритий діалог. Пропозиції іноземних експертів, донорів та представників міжнародних організацій має велике значення у розробці ефективного вектору реформування аграрної сфери»,- наголосив Тарас Кутовий.

Персональний склад Офісу формується за участю уповноважених представників-донорів або виконавців технічної допомоги. Участь у роботі Офісу реформ може здійснюватися на громадських засадах або оплачуватися за рахунок коштів міжнародної технічної допомоги. Експерти працюватимуть в межах робочих груп відповідно до стратегії розвитку аграрного сектору «3+5».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ