Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Мінрегіоні заохочують брати «теплі кредити»

Система одержання «теплих кредитів» є не тільки легкою й зручною для громадянина, а й прозорою. Адже в цьому процесі практично відсутній контакт з держчиновником, який вирішує видавати кредит, чи ні. Про це повідомила прес-служба Мінрегіону України.

Людина звертається до банку, відкриває рахунок, надає необхідні для отримання кредиту документи. І якщо вона купує матеріали або негазовий котел (це може бути й ОСББ, яке залучає компанію для утеплення будинку), отримує від держави напряму на власний рахунок компенсацію витрачених коштів. Про це в ефірі телеканалу «112» заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.

Він також повідомив, що із створенням Фонду енергоефективності, будуть надаватись для людей ще й технічні рішення. «Адже, родина, яка замінює, наприклад, вікна у своїй оселі, вважає, що здійснює енергоефективний захід, який дасть їй можливість зекономити. Але ми не хочемо, щоб людина економила лише 10%.  Нам слід  рухались далі, до європейських стандартів. Для цього маємо запропонувати відповідні технічні рішення. Крім того, європейські партнери допомагають у створенні Фонду енергоефективності як прозорого механізму через який готові надавати кошти, але не державі, не банківській установі, а безпосередньо громадянину. Енергоефективні заходи – це не тільки економія, це й можливість отримання більш якісних послуг. І найголовніше – це можливість збільшити вартість житла. Адже у європейських країнах енергоефективне житло коштує на 10-15% дорожче, ніж будь-яке інше», - наголосив Віце-прем’єр-міністр.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ