Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В області налічується понад 1 млн 957 тис. виборців

На сьогодні в області налічується понад 1 млн 957 тис. виборців. Це майже на 60 тисяч менше, ніж у 2004 році. Причиною цього є те, що складання списків виборців на парламентські вибори було більш якісним і до цього процесу залучались більше інституцій. Окрім того, на Львівщині останніми роками спостерігається від’ємний приріст населення. Впливає на кількість виборців і дислокація військових частин. Повідомляє прес-служба ЛОДА з посиланням на керівника апарату облдержадміністрації, керівника робочої групи зі сприяння проведення виборів 26 березня цього року Олександра Ганущина.
Олександр Ганущин також розповів, що управління юстиції постійно фіксує смертність населення і надає необхідну інформацію у робочу групу по обліку виборців. У цю ж групу надають інформацію і паспортні відділи, які фіксують групу тих людей, котрим на період виборів виповниться 18 років. Загалом, в області створено 29 районних та міських робочих груп обліку виборців. Членами регіональної робочої групи систематично надаються консультації щодо складання та уточнення загальних списків виборців, вже зараз надано близько 1600 таких консультацій. За словами керівника апарату ОДА, зараз проводиться робота по створенню окремого списку виборців, бо за нововведеннями повинно бути два списки виборців - до парламентських і до місцевих виборів.
Загалом на території Львівської області на даний момент вже сформовані 14 окружних виборчих комісій із них 2 у Львові та 12 в області; 731 територіальна виборча комісія з виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів; 2139 виробничих дільниць, в т.ч. 2053 – звичайних та 86 спеціальних.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ