Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

В Одесі розпочнеться VII Міжнародний фестиваль мистецтв

Сьогодні, 17 вересня, о 18.00 в Одеському національному академічному театрі опери та балету відбудеться урочисте відкриття VII Міжнародного фестивалю мистецтв «Оксамитовий сезон в Одеській опері. Thе art of Victory».

Про це повідомляють в Мінкультури.

Міжнародний фестиваль мистецтв «Оксамитовий сезон в Одеській Опері» – це один із наймасштабніших оперно-балетних фестивалів в Україні, який проводиться в Одеському національному академічному театрі опери та балету з 2015 року та найбільший вітчизняний фестиваль, який проходить за часів війни. 

В рамках фестивалю Одеська національна опера представить світову прем’єру опери українського композитора Олександра Родіна «Катерина». Прем’єрні покази пройдуть 17 та 18  вересня. 

Опера «Катерина» створена за мотивами творів Тараса Шевченка. Роботу над нею розпочали ще у 2020 році. Над лібрето працював автор музики Олександр Родін. Він розширив сюжет поеми «Катерина», додав до нього уривки різних творів Шевченка, включив до партитури опери тему обрядових свят. «Катерину» називають хоровою оперою, адже провідне значення у партитурі має хор.

Нову постановку «Катерини» називають сучасним режисерським рішенням, адже понад сотня виконавців одночасно гратиме на сцені; майже тисяча ексклюзивних костюмів; автентичні музичні інструменти, що виготовлені на спеціальне замовлення, а також унікальні сценічні декорації.  

У команді постановників опери працювали диригент В’ячеслав Чернухо-Воліч, режисерка Оксана Тараненко, хормейстер Валерій Регрут, художник Ігор Анісенко, балетмейстер Ігор Скляренко, автор відеоконцепції Дмитро Ципердюк.

Крім опери, під час VII Міжнародного фестивалю мистецтв «Оксамитовий сезон в Одеській опері» відбудеться мистецький форум «Катерина: незламна ідентичність» (16–18 вересня), прем’єра балетного гала-концерту «Сюїта A La Danse. Від класики до сучасності» (23 вересня), концерт «Хоровий вернісаж. Бароко» в одеській Кірсі (25 вересня), презентація музейної експозиції The Art of Victory та оперний гала-концерт «День Народження Перлини» (1 жовтня).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ