Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В одній із львівських лікарень встановили сучасний ліфт

фото - Роман Балук (пресслужба ЛМР)
фото - Роман Балук (пресслужба ЛМР)
фото - Роман Балук (пресслужба ЛМР)
фото - Роман Балук (пресслужба ЛМР)
фото - Роман Балук (пресслужба ЛМР)
фото - Роман Балук (пресслужба ЛМР)
фото - Роман Балук (пресслужба ЛМР)
фото - Роман Балук (пресслужба ЛМР)
1/4
У КНП «5-а міська клінічна лікарня м. Львова» зробили капітальні ремонти ліфтової шахти із монтажем ліфтового обладнання, приміщення Приймального відділення, даху будівлі за адресою вул. Коновальця, 22.

Про це інформує пресслужба ЛМР.

Для Пульмонологічного відділення і Відділення нефрології та діалізу встановлено дизель-генератор. Також триває благоустрій території біля будівель на вул. Коновальця 20, 22, 24, 26, 26а.

«30 років не працював ліфт, але поставили новий, працює якісно. З точки зору цього нашого поліклінічного відділення, нам треба вкласти дуже великі кошти, але добре, що хоча б почали з даху, зробили ремонт даху, вже не протікає, не затікає. Треба вкладати кошти, приводити все до ладу, тим більше ковід, запалення легень, а це якраз той профіль, який тут лікується. Тому роботи непочатий край, і з точки зору комфорту для пацієнтів, і з точки зору належних умов для самих працівників. Саму будівлю треба якісно привести до ладу, щоб вона ще багато років служила громаді міста.

Ремонти цієї лікарні фінансуємо коштом міста. У нас сьогодні, звичайно, є більша увага до ургентного об`єднання, куди входять лікарня швидкої допомоги, 8 лікарня і дитяча лікарня на вул. П. Орлика, тому що туди ми беремо хворих у критичному стані, там планові операції. Тут, фактично, ми знаходимось у стінах об'єднання, яке має займатись відновлювальним лікуванням, тобто це планова робота -  люди приходять, чи діаліз, чи проблеми з легенями, і якщо нема ковіду, то люди можуть сюди прийти.

На що я звертаю увагу – це, передусім, належні умови для пацієнтів, і належні умови праці для лікарів. З грошима, я не думаю, що будуть проблеми, тому що медицина сьогодні в пріоритеті щодо фінансування. Питання менеджменту, якісно організувати все, крок за кроком. Пан Андрій Миськів, як новий керівник, добре, що запустив ліфт, який не працював 30 років. Соромно, що він не працював, але це є факт, тому що це не було в пріоритеті. Так само ремонт даху, затікало, проблем море, але зараз зробили, все нормально», - прокоментував мер Львова Андрій Садовий.

Також мер міста акцентував на тому, що створення медичних об`єднань покликане змінити ситуацію у всіх лікарнях міста.

«Насправді яка мета об`єднання – зробити якість послуг кращого рівня, щоб забрати ці бюрократичні перепони, зменшити кількість адмінперсоналу та дати більше можливостей лікарям мати хорошу заробітну платню, зберегти їх, щоб пацієнт це відчув. Бо за кожного пролікованого пацієнта сьогодні держава платить кошти – НСЗУ. Зараз ми аналізуємо по кожному медичному працівнику, скільки цей лікар заробив грошей для лікарні, потім це НСЗУ компенсовує», - додав мер міста Андрій Садовий.

«Сьогодні ми у корпусі, де перебувають пацієнти із захворюванням легень, а також пацієнти із захворюванням нирок. Окрім того, тут є відділення з діалізом для пацієнтів, які щоденно приходять на процедури.

За кошти бюджету розвитку, які були виділені сюди, тут було встановлено ліфт, також завершується ремонт даху, і цього ж року почнеться ремонт приміщень. Ми вже почали ремонт першого поверху, приймального покою і коридору, але в подальшому буде робитись повністю капітальний ремонт як приміщень, так і зовнішнього фасаду.

Окрім того, у нас тривають ремонти у інших корпусах лікарні, реставруються та замінюються вікна. Зокрема, на вул. Чупринки, 43 починається прибудова зовнішнього ліфту, аби пацієнти, які приходять чи на рентгенографію чи госпіталізацію у неврологічне відділення із симптоматикою, мали можливість доступно підніматися на поверхи лікарні.

Оновлюється персонал лікарні. Це нові креативні люди. Йде розвиток всіх напрямків – не тільки ремонтів, а й надання медичної допомоги

Цього року з бюджету розвитку виділено близько 19 млн грн. Окрім того, лікарня має договір з НСЗУ, і надає послуги, за які отримує гроші. Ці кошти скеровуються не тільки на заробітну плату і медикаменти, а й вкладають у ремонти. За 9 місяців буде орієнтовно 10 млн грн, які лікарня могла б вкласти у покращення умов, закупівлю обладнання, тобто у все те, що потребує надання якісної медичної допомоги», - розповів Андрій Миськів, генеральний директор КНП «5-а міська клінічна лікарня м. Львова».

Відтак, встановлений ліфт значно спростив роботу для медичного персоналу та полегшує пересування для пацієнтів.

«До встановлення ліфта, якщо пацієнти не могли самостійно піднятися на другий або на третій поверх, то бувало таке, що їх спускали на носилках або на кріслах. Ліфт значно покращив роботу працівникам щодо таких пацієнтів, а пацієнтам із ним простіше добратись до ліжка», - зазначив Андрій Миськів

Він також додав, що пульмонологічне відділення КНП «5 МКЛ м. Львова», що за адресою вул. Коновальця, 22, – це будинок колишнього санаторію «Віта», збудований у 1929 році й оздоблений в стилі арт-деко. Понад 30 років тут була ліфтова шахта з несправним ліфтом. Цього року за кошти бюджету розвитку міста зробили капітальний ремонт ліфтової шахти із монтажем ліфтового обладнання (1 млн 400 тис. грн). Також встановили дизель-генератор на 100 кВ, вартістю 1,5 млн. грн, який є резервним джерелом живлення для Пульмунологічного відділення і Відділення нефрології та діалізу.

У Приймальному відділенні лікарні проведено капітальний ремонт приміщення та санвузла для людей з інвалідністю та маломобільних груп населення.

Завершується капітальний ремонт даху будівлі на вул. Коновальця, 22. Також триває благоустрій території біля корпусів лікарні на вул. Коновальця, 20, 22, 24, 26, 26а.

У планах цього року розпочати ремонт приміщень Пульмонологічного відділення також за виділені кошти з бюджету розвитку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ