Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В окупованому Криму Захарченко й Плотницький "інтегрували" ОРДЛО до Росії

В окупованому Криму представили структуру, яка займатиметься "інтеграцією Донбасу до Російської Федерації". Установча конференція так званого Інтеграційного комітету "Росія-Донбас" відбулася 17 березня в Лівадійському палаці в Ялті, повідомляє Радіо Свобода.

У першому засіданні взяли участь ватажки угруповань "ЛНР" і "ДНР", які визнані в Україні терористичними, Ігор Плотницький та Олександр Захарченко. Вони приїхали до Криму на святкування 3-ї річниці анексії півострова.

Координатором комітету став депутат Держдуми Росії і заступник голови Руської громади Криму Андрій Козенко.

Під час січневої поїздки Захарченка з Плотницьким до Криму на святкування річниці Переяславської ради Козенко казав, що створив у Держдумі групу з "парламентських контактів" із "ЛДНР". Тоді ж ніби народилася й ідея Інтеграційного комітету "Росія – Донбас".

Під час установчого засідання комітету Козенко повідомив, що підготував законопроект про скасування необхідності трудових патентів для "громадян" "ДНР" та "ЛНР".

А голова окупаційного кримського "парламенту" Володимир Константинов запропонував проект "Россрегіон". В його межах ніби стане можливим найповніша співпраця з угрупованнями.

Захарченко і Плотницький заявили, що з Україною їх більше нічого не пов’язує, а провідний партнер для так званих "республік" – Російська Федерація, до якої вони сподіваються увійти.

"Останньою вервечкою були ешелони до підприємств української юрисдикції в ОРДЛО та виплата там заробітної плати. Винуватими виявилися не угруповання, які "націоналізували" підприємства (ввели "зовнішнє управління"), зробивши неможливими поставки сировини та відвантаження продукції на підконтрольну уряду територію. А – уряд України, який оголосив блокаду до повернення підприємств під контроль власників", - пише Радіо Свобода.

Плотницький розповів, що з Луганська йдуть поставки вугілля до окупованого Криму.

А Захарченко повідомив, що за минулий рік експорт товарів із території, підконтрольній угруповання "ДНР", до Росії "зріс на 34 мільйони доларів". І взагалі Донбас, за його словами, має що запропонувати російському споживачеві.

За словами Захарченка, в умовах транспортної блокади з українського боку підприємства непідконтрольних територій Донбасу вже переходять на російські комплектуючі та сировину.

Як відомо, вранці 15 березня президент Петро Порошенко, відкриваючи засідання РНБО, запропонував прийняти рішення про повну зупинку транспортного сполучення з окупованими територіями.

РНБО прийняла рішення припинити переміщення вантажів через лінію зіткнення.

Порошенко наголосив, що українська сторона скасує заборону на пересування вантажів через лінію розмежування, якщо підприємства на окупованих територіях Донбасу будуть повернуті українським власникам і запрацює режим припинення вогню.

Перекриття транспортних шляхів в напрямку ОРДЛО не стосується гуманітарних вантажів.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ