Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В окупованому Криму зникли ключові речові докази у «справі Джемілєва»

В окупованому Криму зникли ключові речові докази у «справі» лідера кримських татар Мустафи Джемілєва. Незважаючи на те, що процес наближається до завершення, їх не можуть доставити до Армянського міського «суду».
Фото - Укрінформ

Про це за підсумками 40-го за рахунком засідання у «справі Джемілєва» повідомив у Фейсбуці адвокат Микола Полозов, передає Укрінформ

«Найдивовижніше в тому, що кудись зникли ключові речові докази з обвинувачення в недбалому зберіганні зброї, що спричинило тяжкі наслідки, та обвинувачення у незаконному зберіганні боєприпасів. Карабін Симонова, 4 набої до нього та гільза зникли. Причому, досить давно, напевно», - написав Полозов.

За його словами, раніше за вироком Краснодарського крайового суду від 2015 року щодо сина Мустафи Джемілєва доля цих речових доказів була визначена таким чином - карабін, патрони і гільза передали на безстрокове зберігання до так званого МВС Криму.

Однак, на запит «суду» надійшла відповідь, що в Бахчисарайському РВВС ці предмети відсутні.

«У зв'язку з цим виникає питання, яким чином слідчий СК Магомед Магомедов складав обвинувальний висновок і вказував як речові докази карабін, патрони і гільзу, якщо він навіть не поцікавився, де вони знаходяться, в якому вони стані і чи існують вони на сьогоднішній день взагалі?», - зазначив адвокат.

Це ж питання Полозов ставить «заступнику прокурора» Криму Булгакову, який підписав обвинувальний висновок, навіть не цікавлячись долею доказів, вказаних у документі.

У зв'язку з ситуацією, що склалася, «суд» прийняв рішення направити додаткові запити до Краснодарського крайового суду, до так званих МВС Криму і Головного слідчого управління РФ по Криму і м. Севастополь.

У результаті слухання перенесли на 7 жовтня.

Раніше засідання у «справі Джемілєва» вже переносили у зв'язку з тим, що запитані захистом речові докази не доставили до Армянського міського «суду».

Сам Полозов пояснював, що кілька років тому стало відомо, що в окупованому Криму засудили одного з «правоохоронців», який займався тим, що незаконно продавав зброю, що знаходиться на зберіганні. Захист припускає, що в числі проданого виявилася і зброя, яка є речовим доказом у «справі Джемілєва».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ