Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

В окуповану частину Донбасу прибуває 56-й «гумконвой» Росії

Міністерство з питань надзвичайних ситуацій Росії заявляє про прибуття 22 вересня в неконтрольовані українським урядом частини Донецької та Луганської областей 56-го «гумконвою». Про це повідомило радіо "Свобода".

За цим повідомленням, до складу колони входять більш як 60 автомобілів, які везуть понад 600 тонн вантажів.

«Основна маса вантажу – це харчі, предмети першої потреби, медикаменти, будівельні матеріали, навачальне приладдя», – стверджують в МНС Росії.

Попередній, 55-й «гумконвой» складався з більш як 70 автомобілів. Він прибув на окуповану частину Донбасу 25 серпня.

Раніше російські «гумконвої» складалися з більш як 100 автомобілів. Востаннє автоколона з такою кількістю машин прямувала в Україну наприкінці весни, 26 травня.

В МЗС України неодноразово вимагали від Росії припинити порушення суверенітету України під приводом доставки «гуманітарної допомоги».

Президент України Петро Порошенко наприкінці січня 2015 року назвав такі «конвої» «квазідопомогою». На його думку, вантажі, які «незаконно переправляє на Донбас агресор», складаються «з пального для танків та зброї для терористів».

Україна наголошує, що Росія введенням таких «гуманітарних конвоїв» із невідомими вантажами без згоди і дозволу української сторони грубо порушує українське і міжнародне законодавство. Таку поведінку Росії також критикує Захід.

radiosvoboda.org

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ