Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

В Олеську відзначили день народження Бориса Возницького

Цими днями у замках Львівщини, зокрема Олеському, Підгорецькому та Золочівському, з нагоди 90-ї річниці від дня народження Бориса Возницького організували толоку. А найбільш активні громадяни Буського району взяли участь в об’єднувальному флешмобі "Золотої підкови" Львівщини в Олеську. Про це повідомила директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА Христина Береговська, повідомила прес-служба ЛОДА.

"Борис Возницький завжди був знаним подвижником музейництва, - зазначила Христина Береговська. - Проте важливою для нього була і людська праця. По-особливому бадьоро та працьовито відзначав він день толоки. Тому і виникла ідея організували її на території "Золотої підкови", а також провести об’єднувальний флешмоб".

Особливу ініціативу проявив саме Буський район. На тлі середньовічного замку представники громадськості та влади  відобразили цифру 90, що позначала ювілейну дату з дня народження Бориса Григоровича. Також учасники флешмобу взяли участь у толоці на території музею-заповідника "Олеський замок".

Нагадаємо, 16 квітня виповнилося 90 років з дня народження Героя України, лауреата Національної премії імені Тараса Шевченка Бориса Возницького. Саме він був "ангелом-хоронителем" українських музеїв та замків. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ