Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

В Опері урочисто відзначили 150-річчя Львівської залізниці

Львівські залізничники святкують 150-річчя від дня свого заснування. Із цієї нагоди Віце-прем’єр-міністр – міністр інфраструктури Борис Колесніков, генеральний директор Укрзалізниці Володимир Козак спільно із головою Львівської облдержадміністрації Михайлом Костюк та начальником Львівської залізниці Богданом Піхом взяли участь в урочистих заходах, які відбулись у приміщенні Львівського Національного Академічного театру опери і балету імені Соломії Крушельницької, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

На урочисті заходи в Оперу також прибули почесні гості із Молдови, Угорщини, Румунії, Росії, представники дипломатичних та консульських установ, а також делегації всіх залізниць України, народні депутати, депутати Львівської облради та запрошені.

Розпочались урочистості демонстрацією фільму «Історія. Початок руху» та виконанням танцювальної композиції «Картинки старовинного Львова».
Першим своїх колег-залізничників із ювілеєм привітав начальник Львівської залізниці Богдан Піх, котрий коротко розповів про історію створення Львівської залізниці.

«150 років тому світ був іншим, іншим був і Львів. Наше місто завдячує багатоглядній ідеї австрійців покласти колію до Львова. Сьогодні Львівська залізниця – це 4500 км колії, 55 тисяч працівників та 17 міжнародних прикордонних переходів…», - сказав у вітальному слові Богдан Піх.
Начальник Львівської залізниці також розповів, що спочатку до «залізного коня» була велика недовіра: селяни навіть виходили на акції протесту з однією метою: щоб біля їх обійстя не прокладали колії.

«Розповідали, що кури перестануть нести яйця, а корови – давати молоко, проте згодом усі зрозуміли, що колія - це навпаки розвиток промисловості та виробництва на територіях. Львівська залізниця стоїть на перетині трьох століть і шістьох поколінь людей, які писали багатотомник нашого невпинного руху вперед. Залізниця поступово перетворилась у годувальницю сімей», - сказав Богдан Піх.

Він зазначив, що Львівська залізниця, як і Укрзалізниця, сьогодні ставить перед собою амбітні завдання розвитку швидкісного руху, зокрема з’єднання Києва та Львова за 4,5 години, активної підготовки до проведення Чемпіонату Європи з футболу 2012 року тощо.

«Наші кроки сьогодні обдумані і впевнені: залізниця – це вічний мандрівник», - додав Богдан Піх.

Голова Львівської облдержадміністрації Михайло Костюк привітав залізничників із святом, наголосивши, що ця дата – це приклад 150-річного служіння народові великої армії залізничників, які завжди показували приклад самовідданого безкорисливого служіння Україні.
 
Михайло Костюк також відзначив та подякував залізничникам за допомогу у ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, зокрема повені на Закарпатті, а також – за активну участь у будівництві швидкісних транспортних коридорів.
Голова Львівської облдержадміністрації побажав залізничникам і надалі працювати на благо українського народу й побажав рівної колії, зеленого світла та уваги й допомоги від влади.
 
Також, згідно із розпорядженням голови облдержадміністрації, Михайло Костюк нагородив залізничників почесними грамотами облдержадміністрації, годинником від голови облдержадміністрації, а також оголосив подяку голови ОДА.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ