Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

В Парижі триває робота 38-ї сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО

В Парижі триває робота 38-ї сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО, - прес-служба МЗС України.

5 листопада 2015 р. в рамках загальнополітичних дебатів  38-ї сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО  (Париж, 3-18 листопада ц.р.) з промовою виступив Глава делегації України, Заступник Міністра закордонних справ України, Голова Національної комісії України у справах ЮНЕСКО, Представник України у Виконавчій раді ЮНЕСКО Сергій Кислиця.

У своєму виступі Глава делегації приділив увагу баченню Україною пріоритетів діяльності Організації в умовах реагування на комплексні виклики сьогодення. Відзначено, зокрема, що Україна як непостійний член Ради Безпеки ООН вітає ухвалення Порядку денного на період після 2015 року та Цілей сталого розвитку, що містяться у Порядку денному-2030.

У виступі наголошено на тому, що головною умовою забезпечення відповідності ЮНЕСКО завданням сучасності є відданість керівництва Організації основоположним цінностям ООН та спроможність протистояти зовнішньому впливу.

Окремий акцент зроблено на важливості повноцінної реалізації рішення 197-ї сесії Виконавчої ради ЮНЕСКО щодо моніторингу ситуації у Автономній Республіці Крим (Україна).

У цьому контексті Глава делегації України закликав Генерального директора ЮНЕСКО запровадити відповідний моніторинговий механізм згідно з положеннями згаданого рішення.

Аргументуючи нагальну необхідність дієвих кроків на цьому напрямі, Заступник Міністра закордонних справ України С.Кислиця навів останні приклади порушення Росією основних прав та свобод людини, принципів, на яких базуються основоположні конвенції ЮНЕСКО.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ