Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В рамках „Днів Кракова у Львова” відбулося урочисте покладання квітів до пам’ятників Т.Шевченку та А.Міцкевичу

Сьогодні о 12:00 годині  в рамках Днів Кракова у Львова відбулося урочисте покладання квітів делегацією міста Кракова спільно із представниками львівської влади до пам’ятників Т.Шевченку та А.Міцкевичу. В урочистій церемонії взяли участь з польської сторони віце-президент Кракова Станіслава Урбанюк, а  з українського боку заступник міського голови з гуманітарних питань Василь Косів. В урочистях також взяли участь молодіжні організації Львова і Кракова. Зокрема  українська молодь з   Львівського міського палацу ім. Гната Хоткевича і з польська молодь з  Центру молоді імені доктора Генріка Джордана. Музичне оформлення взяла на себе школа N 24 з польською мовою навчання та її ансамбль „Тенча”, який співав українських і  польських пісень.
„Дням Кракова у Львові дали початок  у 1993 році Дні молоді Кракова у Львові та Дні молоді Львова у Кракові саме співпрацею наших молодіжних центрів. Для нас це  дуже важливо, сподіваємось, що співпраця на рівні регіональному переросте у плідну співпрацю двох держав” — зазначив „Гал-info” директор Львівського міського палацу ім. Гната Хоткевича  Ігор Мартиненко. Солідарний з ним і директор  Центру молоді імені доктора Генріка Джордана  Антоній Вайссенгофф. Зокрема Антоній Вайссенгофф сказав „Гал-info”: „Ми проводимо такі заходи для того, щоб українська і польська молодь знайомилась між собою. Щоб це була нова сторінка історії україно-польських стосунків і молодь читала її не з підручників історії, а бачила практично. Ми хочемо, щоб молоді люди з Польщі та України могли в подальшому житті співпрацювати між собою, зокрема зараз у центрі молоді на Погулянці відбувається дискусія молоді поляки та молоді українці в Європі”
8-11 червня  у Львові проходять Дні Кракова у Львові. Зокрема, програмою передбачено численні мистецькі заходи  за участю львівських і краківських митців.
У 8 червня відбулося урочисте відкриття в Музичній академії ім. М. Лисенка концертом краківського оркестру “Sinfonijetta Cracovia” на якому були присутні заступник міського голови з гуманітарних питань Василь Косів  і польська делегація в складі   віце-президента Кракова Станіслави Урбаняк, голови Ради Кракова  Павла Питка. В рамках Днів Кракова   відкрито фотовиставку Моніки Сташек-Чаплі в Італійському дворику  на пл. Ринок. Також  спільна виставка творчих робіт дітей та молоді Кракова та Львова.
9 червня відкриється виставка “Сучасне малярство краківських митців” у Палаці мистецтв, а  також відбудеться рок-концерт за участю краківських та львівських рок-груп у парку культури ім. Б.Хмельницького. В суботу в клубі ”Picasso” відбудеться концерт фолькової співачки Йоанни Словінської.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ