Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В рамках транскордонного співробітництва між Україною і Польщею планується реалізація проектів на 1 млрд грн

Проект Державної програми розвитку транскордонного співробітництва на 2016-2020 роки передбачає зокрема реалізацію семи проектів, пов’язаних з розбудовою прикордонної інфраструктури з Республікою Польща на загальну суму понад 1 млрд грн, інформує Урядовий портал.

Про це повідомив Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода на урочистій презентації українсько-польського проекту «Підвищення інвестиційної привабливості України та конкурентоспроможності регіонів».

В’ячеслав Негода нагадав, що Мінрегіоном разом з іншими центральними та місцевими органами влади розроблено та вже подано на розгляд Уряду проект постанови Кабінету Міністрів України “Про затвердження Державної програми розвитку транскордонного співробітництва на 2016-2020 роки”, яка передбачає реалізацію 25 проектів транскордонного співробітництва. «Сім з цих проектів пов’язані із розбудовою прикордонної інфраструктури з Республікою Польща на загальну суму понад 1 млрд грн, або приблизно 36млн євро», - повідомив він.

За словами В’ячеслава Негоди, розвиток транскордонного та міжрегіонального співробітництва є важливою складовою стратегічного партнерства України та Польщі, ефективним засобом європейської інтеграції України, а також практичним механізмом впровадження європейських стандартів на регіональному та місцевому рівнях.

Нагадаємо, раніше Перший заступник Міністра зазначав, що програма розвитку транскордонного співробітництва 2016-2020 відкриє нові можливості для регіонів України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ