Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні є близько 2 тисяч вакантних посад суддів

​В Україні станом на 19 березня 2019 року в ліквідованих, реорганізованих та новоутворених судах наявні понад 2 тисячі вакантних посад суддів, з яких 1 889 є готовими до заміщення. Про це повідомила прес-служба вищої кваліфікаційної комісії суддів України у відповіді на запит кореспондента УНН.

"За даними обліку вищої кваліфікаційної Комісії станом на 19 березня 2019 року в ліквідованих, реорганізованих та новоутворених судах наявні 2 116 вакантних посад суддів, з яких 1 889 є готовими до заміщення (не триває процедура їх зайняття)", - йдеться в повідомленні.

Адже, згідно з пунктом 3 XII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону реорганізовані та ліквідовані суди продовжують здійснювати свої повноваження до початку діяльності новоутворених судів.

Довідка: інформацію надано без урахування судів, роботу яких припинено рішення Вищої ради правосуддя від 25.01.2018 №182/0/15-18, та ліквідованого апеляційного суду Черкаської області.

Нагадаємо, Вища кваліфікаційна комісія суддів України сьогодні оголосила 39 переможців серед кандидатів до Вищого Антикорупційного Суду України та його апеляційної палати.

УНН
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ