Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

В Україні можуть обмежити міжобласний рух

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що з 1 серпня Україна буде поділена на чотири зони, тож перетин кордонів адміністративних одиниць, які віднесені до"червоної" або "зеленої" зони, буде обмежений.
Photo by Tmaximumge form PxHere

Про це, як повідомляє Суспільне, він розповів під час брифінгу 29 липня, відповідаючи на питання, яким чином функціонуватиме карантин з 1 серпня і якщо країну поділять на зони, то як можна буде їздити між районами та областями, зокрема, якщо частина з них буде у "червоній" зоні, а частина - у "зеленій".

За його словами, з 1 серпня буде розподіл країни на чотири зони - "червону", "помаранчеву", "жовту" і "зелену". Зокрема, у кожній з цих зон будуть різні обмеження. Найм'якіші - у зеленій зоні.

"Що стосується перетину межі між "червоною" і "зеленою" зонами, то буде обмежений рух міського транспорту, міжміського транспорту. Звичайно у такому випадку встановлять відповідні пости на перетині між "червоною" та "зеленою зонами", - сказав Степанов.

"Також хочу наголосити, що ми робимо це на рівні адміністративно-територіальних одиниць. Тобто це або місто, або район - все буде достатньо чітко визначено. Ми намагаємося зробити більш зручною нашу нову реальність, у якій ми сьогодні живемо", - зазначив міністр

Він додав, що вся ця інформація буде розміщена на ресурсах МОЗ.

Що відомо

Станом на ранок 29 липня в Україні зареєстрували 67597 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, з них 1022 - за останню добу. Послаблювати карантин в Україні заборонено у дев'яти регіонах.
Уряд ухвалив постанову, яка передбачає встановлення карантину з 1 по 31 серпня, проте умови обмеження визначатимуться тим, у якій із чотирьох зон — "зеленій", "жовтій", "помаранчевій" чи "червоній" — перебуває той чи інший регіон.
Головний санітарний лікар Віктор Ляшко пояснив різницю між зеленою, жовтою і помаранчевими зонами поширення COVID-19
У світі вже понад 16 мільйонів випадків COVID-19. Одужало 9 мільйонів людей, померло майже 650 тисяч.
Голова Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Адганом Гебреєсус заявив, що пандемія коронавірусу у світі посилюється, тому він скликає надзвичайну комісію, аби оцінити ситуацію.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ