Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні почали оснащення лікарень сонячними панелями

МОЗ спільно з Міністерством енергетики розпочинає проєкт зі встановлення сонячних панелей на закладах охорони здоров'я України.

Проєкт "Промінь надії" реалізовуватиметься за кошти міжнародних партнерів і дасть змогу українським лікарням залишатися стійкішими в умовах енергетичного тероризму росіян. Наразі міністерства спільно визначають перелік об'єктів, на яких буде встановлено сонячні панелі. Пріоритет надаватимуть тим регіонам, які були найбільш вразливими до відключень електроенергії або постраждали від бойових дій.

Пілотний проєкт зі встановлення сонячних панелей уже реалізовано в амбулаторії в селі Горенка (Бучанський район Київської області). Сонячні панелі потужністю 12 кВт покривають до 60% потреб медзакладу в електроенергії.

За словами очільника МОЗ Віктора Ляшка, під час встановлення сонячних панелей також суттєво модернізуватимуть медичні заклади.

"Кожна така сонячна електростанція дасть змогу лікарням заощаджувати до 70% витрат на енергоресурси та допоможе частково забезпечити роботу медзакладу під час аварійних відключень. Також сонячні електростанції будуть доповнені установками для зберігання енергії, які дають змогу забезпечити енергоживлення лікарень щонайменше на чотири години", - йдеться в повідомленні.

Відомо, Україна за підтримки Євросоюзу до літа 2023 року отримає 5,7 тис. сонячних фотоелектричних систем виробництва італійської компанії Enel потужністю 350 Вт для громадського сектору.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ