Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

В Україні повинно бути втричі більше кінотеатрів, – Ахтем Сеітаблаєв

Ахтем Сеітаблаєв в інтерв’ю UATV розповів, що попри відчутне покращення ситуації в українському кінематографі, для значного ефекту необхідно провести цілий комплекс питань, починаючи від тих, хто робить кіно.
Ахтем Сеітаблаєв

“Українським кінематографістам необхідно підвищувати якість стрічок у будь-якому жанрі: комедійному, військовому, драматичному. Це комплексна робота: і сценарій, і режисура, й операторська робота, і продюсування, що є важливою складовою виробництва”, – говорить він.

“Чудово, що держава виділяє кошти і збільшує фінансування, – говорить режисер. –  Проте було б дуже добре, щоби питання повернення  певних відсотків почало працювати, адже це міцний інструментарій для заохочення іноземних інвесторів вкладати гроші в українське кіно”.

Крім того, за словами Ахтема Сеітаблаєва, кінотеатрів, кінозалів в Україні повинно бути щонайменше втричі більше, аніж зараз.

“Бо українське кіно нині активно розвивається – майже кожного тижня у нас прем’єри, та не вистачає кінотеатрів, тому попри те, що фільм буде якісним і спостерігатиметься попит глядача, але кінотеатри змушені за своїми договорами з іноземними компаніями ставити передусім голлівудські фільми, бо є домовленості. Якщо буде більше кінотеатрів – стане набагато простіше заохочувати їх демонструвати українські фільми”, – переконаний режисер.

Повну версію ексклюзивного інтерв’ю із українським режисером читайте за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ