Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

В Україні щогодини діагностують 18 нових випадків раку

Питання боротьби з онкологічними захворюваннями в Україні є надзвичайно актуальними. За словами головного онколога МОЗ України І. Щепотіна, в нашій державі діагностують 18 нових випадків раку щогодини, повідомила прес-служба ГУОЗ ЛОДА.

 Щороку у 160 тисяч українців виявляють онкозахворювання вперше і щороку 90 тисяч онкохворих помирає.

Що стосується Львівщини,  то у нашій області основний онкологічний показник – зменшення смертності онкохворих до року після встановленого діагнозу, – кращий,  ніж загалом в Україні. Торік він становив 28,6% (в Україні – 34,5%).

Ддуже часто пацієнти звертаються до лікаря із задавненими формами хвороби. Коли захворювання діагностується на пізніх стадіях, шанси на одужання значно зменшуються.

Адже онкологи стверджують:  якщо лікувати хворого на  1-й або 2-й стадіях, то їх можна повністю вилікувати,  бо вдається забрати пухлину  в межах здорових тканин.

Найбільше на Львівщині виявляють раку шкіри, на другому місці – рак легень, на третьому і четвертому місцях  відповідно рак молочної залози  та рак шлунку.

Отже, потенційний пацієнт повинен пам’ятати: рання діагностика – запорука успішного лікування.

Усе необхідне лікування онкохворі можуть отримати у Львівському державному  онкологічному  регіональному лікувально-діагностичному центрі, трьох онкологічних відділеннях, що діють у Дрогобичі, Червонограді та Самборі. Львівський онкоцентр приймає майже 16 тисяч хворих за рік, проводить понад 6 тисяч операцій.  Торік у нас встановили  лінійний прискорювач, що дозволяє отримувати променеву терапію на європейському рівні. Це значно підвищує ефективність лікування.  В Україні в державних лікарнях маємо лише  два такі апарати.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ