Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні узгодили план щодо електронної реєстрації новонароджених

Проєкт "еМалятко" дозволить батькам отриати десять державних послуг, пов'язаних з народженням дитини, за однією електронною заявою одразу в пологовому будинку.

В офісі президента України узгодили план дій із запровадження проєкту електронних державних послуг при народженні дитини "еМалятко", передає DW.

Планується, що проєкт "еМалятко" надасть можливість отримати 10 державних послуг, пов'язаних із народженням дитини, за однією електронною заявою, поданою одразу в пологовому будинку. Йдеться, зокрема, про реєстрацію народження, місця проживання дитини, реєстрацію дитини в електронній системі охорони здоров'я та в державних реєстрах, призначення допомоги при народженні дитини та допомоги багатодітним сім'ям. Передбачається, що в результаті батьки зможуть взагалі не відвідувати жодну з держустанов для реєстрації дитини, а кількість необхідних документів скоротиться з 37 до одного.

Очікується, що проєкт запустять з 1 січня 2020 року, повідомив радник голови держави Михайло Федоров.

За словами першого заступника голови Державного агентства з питань е-урядування Олексія Вискуба, проєкт передбачає суттєву зміну бізнес-процесів у тому, що стосується базових реєстрів, а також оптимізує надання державних послуг і роботу чиновників.

Порядок надання послуги "еМалятко" затверджено постановою Кабміну України "Про реалізацію експериментального проєкту щодо створення сприятливих умов для реалізації прав дитини", яку оприлюднили 8 серпня.

Реалізація проєкту відбуватиметься за підтримки програми EGAP (Швейцарська Конфедерація та Фонд Східна Європа), проєкту EGOV4Ukraine (ЄС, Естонія), Офісу реформ адміністративних послуг та проєкту EU4PAR (ЄС).

Нагадаємо, у Львові відкрили Центр надання допомоги новонародженим «Колиски надії».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ