Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

В Україні вперше офіційно продали квартиру за криптовалюту

В Україні вперше офіційно уклали угоду з купівлі нерухомості за криптовалюту, - Економічна правда.

Це перша в світі електронна трансатлантична угода з обміну нерухомості на криптовалюту Etherеum з використанням смарт-контракту блокчейна Etherеum. Сума угоди в еквіваленті - 60 тисяч доларів. Супроводжувала угоду юридична фірма "Юскутум".

Господар квартири, який проживає в Нью-Йорку, продавав квартиру у Києві через представника. Власником криптовалюти виступила американська компанія Velton/Zegelman, платформою для угоди став стартап Propy у Кремнієвій долині. Столичну квартиру поміняли на суму в криптовалюты згідно з договором міни, уклавши смарт-контракт.

Перед тим, як укласти угоду через блокчейн, сторони уклали смарт-контракт. Адреса смарт-контракту відображається в договорі, який вноситься безпосередньо до реєстру нерухомості і в блокчейн Etherеum.

Продавець і покупець на платформі Propy завізували контрактний намір, на підставі якого криптовалюту перевели на депозит.

Після цього юристи підготували необхідні документи по угоді купівлі-продажу, були замовлені акти оцінки нерухомості, виписані довіреності сторонам, також проведена нотаріальна угода. Після внесення до реєстру змін в праві власності з нього отримали виписку. Її, в свою чергу, завантажили в систему, що дало можливість розблокувати смарт-контракт і перевести продавцеві потрібну суму.

"В майбутньому кожна людина у будь-якій країні світу зможе купувати нерухомість в будь-якій країні в електронній формі в режимі 24/7, і при цьому всі дані по угоді будуть записані в блокчейн. Покупець отримає електронний сертифікат права власності, який буде надійно захищений технологією блокчейн. Весь процес угоди буде автоматизовано смарт-контрактом", - вважають в "Юскутум".

Близько місяця тому в США відбулася угода купівлі будинку за біткоіни. Про першу успішну операцію з продажу житлової нерухомості за криптовалюту в Данії в 2016 році оголосив блокчейн-стартап Coinify.

Економічна правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ