Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Заступник голови Волиньради отримав квартиру як «військовий пенсіонер»

Йдеться про двокімнатну квартиру площею 67 квадратних метрів, яку Пустовіту мають видати як військовому пенсіонеру
Григорій Пустовіт. Фото Суспільне

Виконавчий комітет Луцької міської ради проголосував за виконання рішення суду, згідно з яким заступник голови Волинської обласної ради Григорій Пустовіт має отримати ордер на житло.

Про це повідомляє Суспільне.

Йдеться про двокімнатну квартиру площею 67 квадратних метрів, яку Пустовіту мають видати як військовому пенсіонеру.

Голосування за рішенням суду

В липні 2023 луцький виконком за виділення житла заступнику голови облради не проголосував. Пізніше стало відомо, що квартирно-експлуатаційний відділ у Володимирі через це звернувся до суду.

"Є зобов’язання видати ордер на зайняття приміщення з двох кімнат сім’єю в складі трьох осіб. Відповідно, рішенням окружного адмінсуду Волинської області такий позов було задоволено і зобов’язано виконавчий комітет прийняти відповідне рішення", — розповіла під час засідання директорка юридичного департаменту міської ради Наталія Юрченко. З її слів, це рішення суду міськрада не оскаржувала.

Квартира, яку мають виділити Григорію Пустовіту, є власністю Міністерства оборони України.

Як члени виконкому голосували за виділення квартири Григорію Пустовіту

Серед 15 членів виконкому "за" надання житла проголосували 13, двоє — не голосували. Членкиня виконкому Руслана Вознюк в коментарі сказала, що не голосувала, бо таке рішення не підтримує.

Сумнівається у доцільності виділення житла посадовцю облради депутатка міської ради Алла Надточій.

"Він був кадровим військовим, війна триває в нас вже 11-й рік – людина мала можливість показати себе, віддати службу державі, а тоді щось від неї вимагати. У нас дуже багато поранених військових, вони в першу чергу потребують житла, а не люди, які просиділи в тилу все життя і сьогодні чогось вимагають. Він має, де жити, він мав змогу і придбав квартиру", — вважає депутатка.

Що про квартиру і рішення суду говорить сам Григорій Пустовіт

Військовий пенсіонер Григорій Пустовіт, який обіймає посаду заступника голови обласної ради, критику на його адресу називає політично вмотивованою. З його слів, він зараз живе у службовій квартирі в гуртожитку та 28 років перебуває в черзі на отримання житла. Додає: квартиру, в якій мешкає зараз, його попросили звільнити для чинних військових.

"До мене отримали житло 37 військових пенсіонерів за час війни 2022-2023 роки. Після того, як мені відмовили на виконкомі, квартири отримали ще 11, чи вже навіть 14 військових пенсіонерів. Питання стоїть не те, що мені виділили квартиру, як військовому пенсіонеру, а таких квартир багато, вони виділяються, вони отримуються", — каже Пустовіт.

Заступник голови облради розповів, що квартира, на яку йому мають видати ордер, розташована на 10 поверсі в одному з житлових комплексів на вулиці Зоряна (колишня Арцеулова).

За словами Григорія Пустовіта, відмовлятися від ордера на двокімнатну квартиру він не буде.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ