Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

В Україні впровадили нові стандарти на деревину

Відтепер видача сертифікатів про походження лісоматеріалів та виготовлення пиломатеріалів для експорту буде здійснюватися тільки на основі нових діючих стандартів - прес-служба ЛОДА.

На території України скасовують всі нормативні документи, розроблені до 1992 року. Відповідні зміни впроваджують згідно з Постановою Кабінету Міністрів України №695 від 09.12.2014 року і відповідного наказу державного підприємства «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості» № 184 від 14.12.2015 року та наказу ДП «УкрНДНЦ» №433 від 20.12.2016 року.

З 1 січня 2019 року втрачають чинність всі нормативні документи з визначення розмірно-якісних характеристик та визначення об’єму лісоматеріалів для всіх лісогосподарських  підприємств (лісокористувачів) та підприємств, незалежно від форм власності, що здійснюють свою діяльність в сфері придбання, обліку та переробки деревини.

На цей час органи стандартизації, сертифікації, метрології та якості на всі основні породи необробленої та обробленої деревини розробили нові стандарти (ДСТУ), які гармонізовані з європейськими. В грудні 2018 року аукціонні торги з продажу необробленої деревини у Львівській області держлісгоспи провели уже згідно з новими стандартами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ