Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

В Україні виділили гроші на фінансування окружних виборчих комісій

Центральна виборча комісія виділила 1 191 396 419 грн на фінансування окружних виборчих комісій під час підготовки та проведення виборів президента України.

Про це повідомила прес-службу ЦВК, передає УНН.

У Комісії зазначили, що 15 квітня ЦВК звернулася до голів окружних виборчих комісій з листом про необхідність розрахуватись з членами виборчих комісій та оплатити надані послуги та придбані товари під час підготовки та проведення виборів президента України 31 березня 2019 року.

"Центральна виборча комісія вчинила всі необхідні дії для своєчасного фінансування окружних виборчих комісій під час підготовки та проведення чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року. Загальна сума фінансування – 1 191 396 419 гривень", - повідомили в Комісії.

У ЦВК підкреслили, що в разі наявності фактів неотримання оплати праці членами виборчих комісій, залученими працівниками за роботу у комісіях або нездійснення остаточних розрахунків за надані послуги та придбані товари необхідно звертатися до правоохоронних органів.

Крім того, наразі тривають аудити дотримання ОВК законодавства з питань використання бюджетних коштів, зокрема з питань оплати праці.

Ревізії проводяться органами державного фінансового контролю – міжрегіональними територіальними органами Державної аудиторської служби. У разі виявлення порушень законодавства України матеріали ревізії передаються до правоохоронних органів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ