Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

В Україні визначили незалежних членів Наглядової ради

Комісія з відбору незалежних членів Наглядової ради державної установи «Фонд енергоефективності» оприлюднила результати конкурсу. Про це повідомили 19 листопада у прес-службі Віце-прем’єр-міністра України.

На першу посаду незалежного члена наглядової ради визначено — Rajkiewicz Andrzej (Польща), на другу — Сабатюк Юлію (Україна). За процедурою конкурсного відбору, Комісією визначено також двох претендентів — других за результатами: на першу посаду — Laura Garbenciute-Bakiene (Литва), на другу посаду — Luchinkina Karina (Велика Британія). Про це на своїй сторінці у FB повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України.

«Щойно привітав Юлію Сабатюк, голову асоціації ОСББ «Лучани», з перемогою у конкурсному відборі на посаду незалежного члена Наглядової ради Фонду енергоефективності. Дуже класно, що перемогла людина, яка точно знає клієнта Фонду – це ОСББ та багатоквартирні будинки. І яка, самостійно впровадивши енергоефективні заходи, досягла економі енергії у 70%. Вітаю переможців. Успіхів у впровадженні реформи енергоефективності! Вже скоро робота Фонду ЕЕ запуститься на повну потужність! Рухаємось далі!», — наголосив Геннадій Зубко.

Усього до Комісії з відбору незалежних членів Наглядової ради державної установи «Фонд енергоефективності» на участь у конкурсі надійшли заяви від 56 претендентів. З них до наступного етапу було допущено 49.

Під час оцінювання конкурсних пропозицій, Комісією було відібрано 20 претендентів, які пройшли на третій етап конкурсного відбору – розв’язання усного ситуаційного завдання, з яким найкраще впоралось 8 претендентів — чотири претенденти з України та чотири з європейських країн.

Фінальний етап конкурсу — співбесіда претендентів з членами конкурсної Комісії – відбувався за такими критеріями: стратегічне мислення, відповідальність за кінцевий результат, комунікаційні здібності, лідерські якості, володіння мовами відповідно до конкурсних вимог, знання ринку енергоефективності, тенденцій та перспектив розвитку ринків енергоефективності. Також комісія оцінювала досвід роботи та перевіряла ділову репутацію претендентів і рекомендаційні листи.

Нагадаємо, на виконання Закону України «Про Фонд енергоефективності» та постанови Кабінету Міністрів України від 23.05.2018 № 582 «Про затвердження Порядку обрання, призначення та звільнення членів Наглядової ради державної установи «Фонд енергоефективності» Мінрегіон, наказом від 13.08.2018 №209 створив Комісію з відбору незалежних членів Наглядової ради державної установи «Фонд енергоефективності» та затвердив її склад. До складу Комісії увійшли один представник від Мінрегіону, один представник від СКМУ, один представник від Мінфіну та три представники від донорів — два від Європейської Комісії та один представник від Уряду Німеччини. Крім того, за рішенням Комісії до її роботи долучено професійного консультанта з підбору персоналу від компанії з міжнародним досвідом у сфері відбору персоналу «Hadson».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ