Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

В Україні зріє широкий рух проти скасування місцевих виборів: з’їзд у Києві за день до інавгурації Януковича

Завтра, 24 лютого, у Києві відбудеться з'їзд регіональних громад України, в якому візьмуть участь представники більше як ста громадських організацій зі всіх областей. Тема з'їзду «Вироблення спільної стратегії регіональних громад та колективне оскарження рішення Верховної Ради України щодо скасування місцевих виборів у суді». Про це повідомили організатори.

 

 Представники громадських організацій України підготували колективне звернення до новообраного Президента Віктора Януковича як до Гаранта Конституції з вимогою першим своїм Указом скасувати рішення Верховної Ради України про скасування місцевих виборів, призначених раніше на 30 травня 2010 року як такого, що суперечить основним нормам Конституції України.

Під цим зверненням готові поставити свої підписи понад ста регіональних громадських організацій зі всієї України. Крім того, з'їзд має прийняти звернення до міжнародних європейських організацій з проханням надати належну оцінку рішенню Верховної Ради та подати колективний судовий позов до Окружного адміністративного суду з вимогою скасувати рішення Верховної Ради України про скасування місцевих виборів.

Зокрема, участь у з'їзді візьмуть Олександр Черненко, Комітет виборців України, Кость Бондаренко, генеральний директор Київського Інституту проблем управління імені Горшеніна, Віталій Кличко «Блок Віталія Кличка», Віктор Пилипишин, ГО «Кияни передусім», Юрій Соловей, ГО «Громадський Форум Івано-Франківська»Олександр Безніс «Блок активної молоді» м. Донецьк, Дмитро Співак ГО «Всеукраїнські народні збори» м. Одеса, Ігор Циркін, ГО «Фонд «Наш дім - Дніпропетровськ», Орест Парубчак, ГО «Львівська громада», Микола Чернявський, ГО «Об'єднання громадських організацій Київщини», Сергій Хворов, ГО «Молодіжний актив Ялти», Юрій Горяний, ГО «Європейське Запоріжжя», Володимир Титов, ГО «Я люблю Житомир», Володимир Ханас, Коаліція Громадських організацій Тернопільщини «Своє», понад 100 представників громадських організацій з усіх регіонів України.

«Скасування місцевих виборів призведе до паралічу влади в регіонах. Після 30 травня 2010 року місцева влада виявиться нелегітимною, а це означає, що область, місто та село не зможе вирішувати нагальні проблеми. Сільські та міські голови обрані терміном на чотири роки, відповідно їхня легітимність після 30 травня буде сумнівною». Це призведе до повного хаосу в регіонах оскільки будь-хто зможе будь-яке рішення, прийняте місцевою владою з 1 червня 2010 року, - заявив один з спів організаторів з'їзду Юрій Соловей, голова ГО «Громадський Форум Івано-Франківська».

З'їзд відбудеться о 12.00, в середу, 24 лютого в конференц-залі Президент-готелю за адресою: м. Київ, вул. Госпітальна, 12.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ