Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні зростає кількість нападів на журналістів

В Україні зростає кількість випадків перешкоджання журналістській діяльності. За перші три місяці 2018 року зафіксували 21 випадок фізичної агресії проти журналістів, що на три більше за статистику минулого року, - Громадське.

Про це повідомила Національна спілка журналістів України.

«Кожен інцидент ретельно перевіряється, ми передбачаємо особисте спілкування з колегою, який постраждав. Відповідно, з’ясовуємо обставини нападу й чи пов’язані вони з професійною діяльністю. Також маємо процедуру колегіального рішення та вирішення спорів», — повідомив голова Сіплки Сергій Томіленко.

Експертка громадської організації «Інформаційна безпека» Тетяна Попова заявила, що 21 не є остаточною цифрою щодо випадків застосування сили проти журналістів.

«На жаль, вона може змінитися в сторону зростання, адже маємо інформацію від продюсера каналу ВВС щодо нападу в Одесі на їхнього журналіста Енді Веріті 27 березня», — повідомила Попова.

За словами президента Академії української преси Валерія Іванова, в Україні нині фіксується низький рівень розслідування та покарання винних за напади на журналістів.

Нагадаємо, що у лютому 2018 року в Україні зафіксували 8 випадків застосування сили проти журналістів. 

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ