Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні з’явилася онлайнспільнота для письменників-початківців

В Україні заснували першу платформу, де автори мають можливість опублікувати свої твори, отримати конструктивний фідбек та поділитися думками про тексти один одного, - повідомляє Читомо з посилання на коментар творців проекту.

Спільноту ʺЛІТОТАʺ називають ʺвільним простором для творчостіʺ, у якому усі автори мають однакові можливості бути почутими – незалежно від їхнього досвіду письма, популярності в літературному середовищі, статі, статусу чи мови текстів.

Ідея створення платформи належить Іванні Лішневець. У 2016 році вона закінчила курс Creative Writing у КАМА і почала писати коротку прозу: оповідання, новели.

ʺТоді я зрозуміла, що мені потрібно, щоб їх хтось читав – не тільки чоловік чи подруга. Спробувала знайти для цього інтернет-ресурс. Пошуком займалася майже рік, знайшла декілька, але всі вони були іноземними, жодного українського. Захотілося створити наш, цілком український ресурс, із українським інтерфейсом і т. д.

Жила з цією ідеєю десь пів року. Потім поїхала на літшколу (від Літосвіти – Ред.), де зустріла людей, які потенційно могли б стати користувачами такої платформи. Вони так само, як і я, люблять літературу, пишуть і не знають, як знайти бета-читача. Тоді я наважиласяʺ, – розповіла в ексклюзивному коментарі Читомо Іванна.

За її словами, у першу чергу ЛІТОТА створена для авторів-початківців.

ʺЯ часто відвідую курси, майстер-класи та лекції з creative writing. І нас там багато – людей, які пишуть. Але потім ці люди повертаються додому, пишуть вірші чи прозу – і не мають їх кому показати, не знають, як зрозуміти, чого варті їхні тексти. Саме для них створена ЛІТОТАʺ, – пояснила вона.

На платформі можуть публікуватися усі без винятку автори, незалежно від мови написання текстів. Творці проекту наголошують, що не ділять письменників ні за гендерною, ні за віковою (єдине обмеження – автор має досягти повноліття), ні за мовною ознаками.

З правилами участі у спільноті можна ознайомитися за посиланням.

Читомо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ