Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україну намагалися ввезти техніку, вдесятеро знизивши її вартість

У пункті пропуску «Тиса» викрито незаконні дії громадянина Боснії та Герцеговини, який намагався розмитнитипобутову техніку за «символічну» ціну, надавши для оформлення інший пакет документів - у майже 10 разів із заниженою митною вартістю товару, повідомила прес-служба Держмитслужби.

Під час проходження митного контролю, 53-річний водій пред’явив інспекторам товаросупровідні документи, згідно яких з Великобританії на адресу однієї з львівських фірм доставлявся товар «побутова техніка», загальною вартістю 84 тисячі гривень. Проте, в кабіні перевізника митники виявили інший пакет документів, який суттєво відрізнявся від попередньо пред’явленого іноземцем. Як з’ясувалося, насправді із Словенії до Києва направлялася побутова техніка торгової марки „Gorenie”, ціною близько 735 тисяч гривень.

Дане порушення митники запротоколювали за ст.352 ч.1 МКУ, а комбіновані холодильники-морозильники, кухонні електропечі, пральні машини, газово-електричні плити, витяжні шафи для кухонь, морозильники та вантажний автомобіль з причепом, вартістю понад 212 тисяч гривень, вилучено до рішення судової інстанції.

В іншому випадку, на тому ж посту «Тиса» український водій вантажівки надав для оформлення товару документи, в яких зазначалося, що з Лондона до Києва доставлялися 14 листів (палети ПВХ), вартістю 271 тисяча гривень. Однак, у ході ретельної перевірки з правомірності ввезення зазначеного товару, митниками з’ясовано, що відправником являється угорська фірма, а отримувачем – донецька, і вартість вантажу становить майже 357 тисяч гривень. Тож за ненадання митному органу правдивих даних щодо відправника, одержувача тавартості товару, відносно нашого співвітчизника складено протокол про порушення митних правил за ст.352 ч.1.

Зазначені вище протиправні діяння обох водіїв тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі не менше 100 відсотків від вартості цих товарів та їх обов’язкову конфіскацію разом з вантажівками.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ