Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В УКУ відбулась робоча зустріч членів Федерації католицьких університетів Європи

12-15 січня в Українському католицькому університеті відбувалася робоча зустріч Федерації католицьких університетів Європи. У ній взяли участь представники католицьких університетів Бельгії, Франції, Німеччини, Польщі та Іспанії. Федерація об’єднує усі католицькі університети Європи і ставить собі за мету скоординувати університетські програми в цих університетах та налагодити тіснішу співпрацю між ними. Такі зустрічі відбуваються щороку, але вперше нарада відбулася в країні, яка формально не належить до Європейської Унії. Про це повідомила релігійно-інформаційна служба України.
„УКУ є тим українським університетом, який водночас відкритий на Європу і глибоко вкорінений у Східну християнську традицію. Це робить особливим його положення в Європейському університетському просторі”, – говорить віце-ректор УКУ Мирослав Маринович.
Члени ректорату УКУ вже брали участь у кількох нарадах Федерації. Зокрема, у 2005 році на зустрічі Федерації у Парижі побував віце-ректор УКУ д-р Джефрі Вилз.
На кожній із зустрічей члени Федерації обговорюють певні теми. На зустрічі 12-15 січня в УКУ  було обговорено питання, пов’язані із організацією міжуніверситетських програм, магістерських стажувань та інших форм навчання, які вимагають виїзду студентів до інших університетів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ