Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Яворові вирує ялинковий базар – сплетений із гілочок

На ялинковому базарі, що в середмісті Яворова (Львівська область), зрубану в лісі зелену красуню не побачиш. Тут продають деревця, сплетені із хвойних гілочок.

Як передає сьогодні, 27 грудня, власкор Гал-інфо, яворівчани звикли із давніх часів прикрашати свої оселі та офіси новорічно-різдвяними ялиночками, сплетеними із гілочок.

«Хто б то йшов у ліс, і нищив сосну чи ялинку? Ще моя бабуся вміла виплітати із гілочок такі гарнесенькі деревця, що замилуєшся. У мене на це немає часу, то купую вже готову. І недорого майстри просять – від 20 до 100 гривень, в залежності від висоти», – каже молода жінка.

А ветеран ЗСУ Іван Вербенець вирішив придбати не лише ялиночку-плетенку, а й дідуха.

«Мені дуже шкода ялинок, зрубаних у лісі. Тому кожного року купую ось таку – пухнастеньку, із гілочок, яка стоїть уже – на міцній підставці. А дідух – теж традиційний у нашому домі: він – символ не лише урожаю, добробуту, духовного життя українців, а є оберегом роду», – розповідає колишній військовослужбовець.

У коментарі власкорові Гал-інфо директор КП ЯМР «Житлокомунсервіс» Володимир Флис пояснив, що в Яворові люди зрубаними деревцями майже не користуються. Ось і на чільній площі Ринок наші комунальники традиційно взялися прикрашати дерев’яними яворівськими забавками високу живу ялинку.

«На Новий рік та Різдвяні свята ця жива красуня запалає різнокольоровими вогнями», – радіє головний комунальник Яворова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ