Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В ЄС розширили санкційний список проти Росії

ЄС додає до санкційного списку дві особи та чотири організації, які брали участь у будівництві Керченського мосту

Учора Рада ЄС додала дві особи і чотири організації до списку осіб та організацій, які підпадають під обмежувальні заходи через дії, що підривають територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України або загрожують ним. Ці заходи було ухвалено у зв’язку з роллю, яку відіграли ці люди та організації у будівництві мосту та прокладанні залізничних колій, що сполучили Росію з незаконно анексованим Кримським півостровом через Керченську протоку, надалі ізолюючи Крим від України.

Наразі санкції застосовують проти 177 осіб і 48 організацій. Вони стосуються заборони на в’їзд і замороження активів. Заборона на в’їзд перешкоджає в’їзду на або транзиту територією Європейського Союзу особам, яких було внесено у санкційний список. Водночас замороження активів стосується коштів та економічних ресурсів як осіб, так і організацій. Окрім того, громадянам і компаніям Євросоюзу заборонено надавати кошти особам, які опинилися у списку.

Відповідні законодавчі акти, включаючи імена осіб і компаній, на які розповсюджуються санкції, були опубліковані в Офіційному віснику ЄС.

Європейський Союз не визнає незаконної анексії Криму і міста Севастополя Російською Федерацією. Він і надалі засуджує порушення міжнародного права Росією. Також Євросоюз залишається непохитним у своїй підтримці територіальної цілісності, суверенітету і незалежності України.

Нагадаємо, уперше індивідуальні обмежувальні заходи було застосовано 17 березня 2014 року у відповідь на неспровоковані дії, що свідомо підривають і дестабілізують територіальну цілісність України. Інші чинні заходи ЄС у відповідь на кризу в Україні складаються з економічних санкцій, що зачіпають окремі сектори російської економіки, та обмеження щодо економічних відносин з Кримом і Севастополем.

Список осіб та організацій, щодо яких застосовують санкції, постійно переглядають. Також Рада ЄС його періодично оновлює.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ