Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

В заручниках у терористів – 40 цивільних

Станом на 29 березня 127 громадян України перебувають у заручниках на окупованих територіях Донецької і Луганської областей, а також у Росії.

Про це у вівторок в коментарі Укрінформу заявив радник глави Служби безпеки України Юрій Тандіт.

"На сьогодні залишаються в заручниках (у бойовиків на окупованих територіях Донецької і Луганської областей - ред.) 115 осіб. Окрім цього, ще 12 людей знаходяться незаконно на території сусідньої держави (Російській Федерації - ред.). Якщо говорити про загальну цифру, то вона становить 127 чоловік", - сказав він.

За словами Тандіта, по кожному з цих осіб українській стороні відомі дата, місце і час, коли вони фактично стали заручниками.

У той же час радник глави СБУ повідомив, що зі 115 українських заручників, які незаконно утримуються на окупованих територіях Донбасу, "75 осіб це хлопці, які зі зброєю в руках захищали цілісність України". Зокрема, серед них 5 бійців добровольчих батальйонів, 61 військовослужбовець, 4 представники Міністерства внутрішніх справ і 4 Національної гвардії України, а також 1 прикордонник.

Тандіт додав, що в заручниках на Донбасі є 40 мирних громадян України. Серед них - 3 волонтери.

У той же час, підкреслив він, сьогодні важливо також говорити і про таку категорію українців, які вважаються безвісти зниклими на Донбасі.

"На жаль, деякі засоби масової інформації не цікавляться цією темою. А ми говоримо про те, що повернути і їх дуже важливо. Серед них 690 осіб, які вважаються безвісти зниклими. І для нас важливо, щоб цих людей ми теж знайшли. Навіть якщо вони померлі, навіть якщо душі їх вже на небі, але ми повинні їх повернути і за нашими християнськими звичаями передати близьким, щоб їх могли поховати", - зазначив Тандіт.

Радник глави СБУ повідомив, що на сьогодні звільнено або знайдено 3020 осіб.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ