Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Вакцини Pfizer і Moderna подорожчали: ЗМІ дізналися нову ціну

Вартість щеплень зросла через високі результати випробувань вакцини, заснованих на технології мРНК.

Два виробники вакцин від коронавірусу — американські фармкомпанії Pfizer і Moderna — переглянули ціну своїх розробок для Європейського Союзу. Про це повідомляє Financial Times.

Як зазначає УНІАН, вартість вакцини зміниться і для доз, які постачальники пообіцяли Європі за вже укладеними контрактами. Йдеться про сукупну кількість 2,1 млрд доз вакцин, які мали бути поставлені до 2023 року. 

Згідно з інформацією в нових контрактах, які опинилися в розпорядженні видання, ціна за дозу препарату Cominarty (Pfizer) виросте з 15,5 до 19,5 євро, а Spikevax (Moderna) з 22,6 до 25,5 долара.

Умови переглянули після отримання результатів третьої фази випробувань, згідно з якими вакцини, створені на базі технології мРНК, ефективніші проти COVID-19 за їхні дешевші аналоги. Наприклад, від компаній AstraZeneca і Johnson & Johnson.

У Pfizer і Moderna цю інформацію коментувати відмовилися.

Варто зазначити, що поки Україна отримувала ці вакцини в рамках міжнародної програми COVAX. Однак у травні наша країна уклала з Pfizer контракт на поставку 10 млн доз вакцини. Чи виросте ціна і для України, невідомо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ