Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Валерій П’ятак зустрівся з польським парламентарем Мареком Кухчинським

21 серпня відбулася зустріч першого заступника голови облдержадміністрації Валерія П’ятака з головою фракції партії „Право і справедливість” у Сеймі Республіки Польща Мареком Кухчинським та Генеральним Консулом Республіки Польща у Львові Вєславом Осуховські. Про це повідомили у прес-службі Львівської облдержадміністрації.
 З української сторони участь у зустрічі взяли заступник голови облдержадміністрації Тарас Батенко, заступник начальника головного управління економіки, начальник управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Оксана Музичук, представник МЗС України у Львові Володимир Карачинцев. У ході зустрічі Валерій П’ятак відзначив, що цей рік характеризувався як період значних досягнень у розвитку україно-польських відносин у різних сферах. За його словами, ведеться активна робота щодо реалізації Програми Добросусідства, українська сторона уже працює над створенням даної програми на наступні роки. Він наголосив на необхідності розбудови інфраструктури спільного кордону, відзначивши при тому , що відчувається підтримка у цьому напрямку з боку польських колег.  
 Заступник голови облдержадміністрації Тарас Батенко повідомив, що на стадії розв’язання знаходиться питання щодо виділення ділянки для Польського Народного Дому у Львові Голова фракції партії „Право і справедливість” у Сеймі Республіки Польща Марек Кухчинський підкреслив, що політичні сили Польщі зацікавлені у плідній співпраці з Україною. Зазначивши при тому, що для налагодження добросусідських відносин важливим є розбудова кордону. Він висловив сподівання, що у майбутньому спільний кордон між Україною та Польщею нагадуватиме той кордон, який існує між державами-членами Європейського Союзу.
 Марек Кухчинський привітав усіх учасників зустрічі з 80-річчям Львівського римсько-католицького митрополита кардинала Мар’яна Яворського. Він також запросив українську сторону на спільну польсько-американську конференцію, під час якої розглядатимуться питання економіки, безпеки, розвитку міжнародної співпраці.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ