Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Вартість будівництва готелю на розі вулиць Краківської-Вірменської - 6,750 млн євро

Сьогодні під час прес-конференції переможець міжнародного конкурсу на проектування готелю на вул. Краківській-Вірменській Губерт Герман презентував свій проект. „Територія є дуже цікавою, бо знаходиться в центрі міста. Водночас я розумію, що цей проект буде темою багатьох дискусій і це нормально”, - прокоментував сьогодні під час прес-конференції Губерт Герман. Свій проект австрійський архітектор бачить як сучасну інтерпретацію старого - поділ на парцелі, монолітний фасад та збереження вісі вікон. „Ми не мали за ціль відтворити старі будинки. Готель - це комерційна споруда і будувати метрові стіни є недоцільним”, - прокоментував начальник управління архітектури Львівської міської ради Юрій Криворучко.
За словами як автора проекту, так і головного архітектора міста, проект ще оброблятиметься та враховуватимуться зауваження. На питання про збереження на цьому місці скверу та дитячого майданчика Юрій Криворучко відповів, що у цьому зацікавлені лише безпритульні, а молоді мами не гулятимуть там із дітьми.
Наразі проект перебуває на стадії обговорення, проте якщо паперові процедури не затримуватимуть, то вже наприкінці літа на розі вулиць Краківської-Вірменської розпочнуть будівництво. Орієнтовна вартість будівництва готелю на сьогодні становить 6,750 млн євро.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ