Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Вашингтон готує нові санкції проти російських компаній: відомі деталі

Адміністрація президента США працює над пакетом нових санкцій проти російських і іранських компаній. Під удар потраплять ті компанії, які працюють над відновленням Сирії.

Про це повідомляє NBC з посиланням на джерела, знайомих з документами.

Так, головною метою нової стратегії Дональда Трампа є усунення сил Ірану та його союзників із Сирії. Це має запобігти спалаху відкритого конфлікту між державами.

Трамп планує припинити програми надання фінансової та іншої допомоги відновленню тих районів Сирії, де присутні російські та іранські війська.

Видання зазначає, що США продовжуватимуть знищувати осередки бойовиків ІДІЛ. Окрім того, у Вашингтоні розроблять план політичного перехідного періоду, який не передбачає відставку президента Сирії Башара Асада.

Нагадаємо, раніше у Вашингтоні заявили, що США не залишать Сирію, поки там перебуватимуть іранські війська. Однак роль Вашингтона не обов'язково передбачатиме присутність військовослужбовців. Наразі у країні присутні близько 2000 американських військовослужбовців Вони надають консультації і допомогу в підготовці як курдських сил, так і сирійських повстанців, які виступають проти президента Башара Асада.

Разом з тим, на початку жовтня у РФ заявили про закінчення поставки ракетних комплексів. Їх Росія почала постачати в Сирію в кінці вересня. Такі дії у РФ пояснюють необхідністю захистити російських військових після катастрофи російського військового літака Іл-20. Також у міноборони Туреччини заявили про завершення виведення важкого озброєння в Ідлібі.

24tv.ua
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ