Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Велопробіг за участі незрячих завершився в Одесі

Всеукраїнський велопробіг «Бачу! Можу! Допоможу!» за участю зрячих і незрячих людей стартував зі Львова 6 серпня і завершився в Одесі 22 серпня. Повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Впродовж 16 днів зрячі і незрячі велосипедисти зі Львова, Києва, Черкас, Одеси, Івано-Франківська, Тернополя, Харкова та інших міст відвідали 10 областей України, подолали близько 1600 км українських доріг, поспілкувались з мешканцями і представниками влади тих міст, до яких навідувались.

Як розповіла Тетяна Бойко, співорганізатор цьогорічного велопробігу «Бачу! Можу! Допоможу!», понад 40 учасників крутили педалі. Усього було 5 тандемів велосипедів, на місці «штурмана» були незрячі, а роль «пілота» виконували зрячі велосипедисти.

За час велопробігу учасники побачили неймовірні куточки України, розповіли про нагальні проблеми людей з інвалідністю, надихали і черпали натхнення. Не обійшлось без сюрпризів і пригод.

«Я уже вдруге беру участь у велопробігу, і мені було дуже приємно спробувати свої сили, оскільки кожен день був настільки насиченим новою цікавою інформацією, позитивом, бо ми не тільки крутили педалі – ми ще й відвідували музеї, були на екскурсіях. Дуже приємно, що у нас є така хороша молодь, яка дуже відповідально ставиться до своїх обов’язків: зі мною на тандемі їхала дівчина, яка вперше сіла на тандем, але вона не лише дуже вправно кермувала, а й коментувала, де ми проїжджаємо, завжди супроводжувала», - розповів незрячий учасник велопробігу «Бачу! Можу! Допоможу!» Роман Мацьків.

Як зазначають організатори велопробігу ГО «Інститут українських студій» та ГО «Генерація успішної дії», метою такого проекту є зламати стереотипи і показати, що незрячі люди – рівноправні члени суспільства, а здатність «бачити» виходить далеко за межі фізичного зору. Також – підштовхнути незрячих людей до активнішого життя.

«Хочу подякувати усім, хто долучився до організації цього заходу, усім небайдужим людям, які допомагали і коштами, і харчуванням, і проживанням учасників, адже цей захід продемонстрував важливість розширення кордонів, залучення людей з особливими потребами, їх інтеграцію у суспільство», - зазначила Діана Наорлевич, спеціаліст  управління молоді, сім’ї та спорту Львівської міської ради.

Нагадаємо, велопробіг підтримали Посольство США у Києві, управління молоді, сім’ї та спорту Львівської міської ради, доброчинці та партнери.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ