Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Верховна Рада призначила Монастирського міністром внутрішніх справ

Верховна рада проголосувала за призначення народного депутата від "Слуги народу" Дениса Монастирського на посаду міністра внутрішніх справ.

Про це стало відомо в ході засідання парламенту.

"За" проголосував 271 парламентар.

“Я з команди Президента і був з ним з перших днів”, — сказав Монастирський перед призначенням.

Головні пріоритети, які назвав Монастирський безпека громадян, держави, збільшення рівня довіри до правоохоронних органів. Він пообіцяв жорстоко боротися з корупцією та зловживанням в органах внутрішніх справ.

Крім того, серед пріоритетів назвав соціальний захист співробітників органів внутрішніх справ; боротьбу з організованою злочинністю, а особливо з “злодіями в законі”; зміцнення та розвиток патрульної поліції; розвиток систем відеонагляду по всій Україні; розвиток системи “поліцейський громади”; розвиток системи автоматичної фіксації порушень ПДР; боротьбу з перевантаженням вантажівок; цифровізацію МВС; посилення державного кордону; розбудову Національної гвардії тощо. 

"Велику частину своєї роботи планую присвятити зміцненню внутрішньої стійкості нашої країни спільно з Міністерством оборони та розвідкою", - наголосив Монастирський, пообіцявши брати участь і розбудові територіальної оборони. 

Кандидатуру Монастирського вніс на розгляд парламенту прем’єр-міністр Денис Шмигаль, але раніше кандидатуру Монастирського запропонував Президент України.

Денисові Монастирському 41 рік. Має юридичну освіту. Кандидат наук. Викладав у Хмельницькому університеті управління та права. Працював юристом у компаніях “Hillmont Partners”, “Global Ties KC”, ТОВ “Лігал Консалтинг”.

У Верховній Раді 8-го скликання Монастирський був помічником-консультантом на громадських засадах народного депутата Антона Геращенка, теперішнього заступника голови МВС. Також Монастирський працював експертом з питань реформування правоохоронної та судової систем в аналітичному центрі “Український інститут майбутнього”. В інституті був задіяний у програмі реформування правоохоронної і судової систем.

У 2019 році його представления, як член “Команди Зеленського” — експерт з питань реформування правоохоронної системи.

У 2020 році Монастирського обрали до Верховної Ради 9-го скликання від партії “Слуга народу” за номером 19 у списку. Був головою комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ