Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Від Могильова вимагають назвати тих, хто готує кровопролиття 22 січня

Звіт Міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова і його заява про те, що міліції відомо про підготовку кровопролиття, ніщо інше, як бажання взяти на переляк людей, щоб вони не брали участь в акціях протесту проти дій влади. Таку думку в ефірі телеканалу "UBC" висловив голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони, лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко, повідомило видання ЛIГАБiзнесIнформ.

"Якщо Міністру теоретично відомо про факти підготовки кровопролиття, він повинен негайно провести професійне розслідування і озвучити того, хто готує це кровопролиття - влада, Партія регіонів," Наша Україна ", якась конкретна фізична особа і так далі", - заявив А. Гриценко, якого цитує його прес-служба.

При цьому політик зазначив, що заява глави МВС є "безвідповідальною". За його словами, заява А. Могильова "чисто провокативна", і "нічого іншого, окрім нагнітання страху в країні, не несе".

А. Гриценко також підкреслив, що люди повинні відстоювати власні законні права, якщо їх порушують, в тому числі й під час акцій протесту. "Не треба нікого боятися", - закликав він.

Нагадаємо, раніше глава МВС А. Могильов, виступаючи в парламенті, заявив: "У нас є інформація, що на 22 число, коли акція протесту планується, планується кровопролиття в місті Києві. Кровопролиття! Говорять про те, що" ми готові до того, щоб створити акцію, щоб потім перед усім світом показати, що діється в Україні ". Я вас всіх попереджаю: ми всі ці факти потім задокументуємо, сил і засобів для цього вистачить, і потім кожен, хто це робив, буде відповідати перед законом. Доведемо , що закон один для всіх ".

У той же час Міністр не уточнив, хто саме готує кровопролиття.

22 січня, в День Соборності України, людей на майдані Незалежності має намір зібрати лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко. "Я хочу всім нагадати, що 22 січня в Україні ми святкуємо одну з найбільш значущих свят і подій - День Соборності, день єднання. Тому 22 січня, і я сподіваюся, що мене підтримають присутні тут політики, я хочу закликати всіх людей доброї волі відсвяткувати День Соборності, день єднання на тому місці, де ми завжди з вами збиралися - це Майдан ", - сказала вона.

ЛIГАБiзнесIнформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ